Blogg

Blogg

Smultronställen, fyndhörna och stolt!

Posted on

Nu har jag målat mönster hela dagen så färgen sprudlar. Supernöjd och hoppas kund klipper till. Det hade jag gjort om jag haft ett företag som köper in mönster till kartonger, papper, krukor, kuddar osv... Enigt Jantelagen får man inte säga så, en del vrider sig av obehag när man är uttalat stolt över sitt jobb eller sig själv, men det skiter jag i idag :)  Jag vågar tycka att det är bra och ja, jag hade fasen köpt mina mönster. Så brukar jag tänka innan jag lämnar ifrån mig arbeten; skulle jag köpt detta själv? Är det tillräkligt fint för att man ska vilja lägga pngar på det osv..

Däremot är jag inte stolt över hur det ser ut efter en sån här dag. Som en femåring är jag när det kommer till att hålla ordning under tiden jag jobbar med färg. Det är nog därför man ska ha en fungerande ateljé...måste få färdigt innertaket i min så jag kan va där istället. Tycker synd om familjen som får tränga sig fram mellan dukar och färgklickar ;)  

Vårsolen har tittat fram idag och jag kikar på floristkurser i trakten. Älskar blommor och är barnsligt glad över att få en bukett. Jag unnar mig växter till mig själv. Köper ej så mycket kläder osv mest saker till barnen blir det, men blommor, det älskar jag att köpa. Har ni vägar förbi Mariastaden så finns där ett ställe som heter Linneaträdgården. Bundna buketter för 150 spänn utanför i utomhusbutiken. Sist höll buketten sig jättelänge och den var väldigt fint bunden. De säljer dock inte min kort, men då kan man ta en sväng till andra återfrsäljare i trakten...Flower Team där de har heeeela sortimentet av kort. Och i kylrummet längst in i butiken finns en fyndhörna. Då har jag ibland slagit samman fyra buketter i ett (blir samma pris som för en typ, då det är "äldra" blommor men jag tar bara bort de tröttaste) och vips...världens största bukett. Sen finns ju Kullagunnarstoprs Gårdsbutik, mysigt där! Eller i City är det Blomsterhallen som har korten och de har även fina saker från Wikholm Form som jag nu har designat grejer åt (mina illustrationer på vaser osv. som jag är stolt över)  

Och såklart Cedergrens plantskola på Råå. Experter på trädgård och kan svara på alla frågor och särskilt på just Klematis frågor!  Kan allt om dem (har mina kort också vilket är kul)          

Vill man ha inspiration eller handla riktigt vackra ting till sin trädgård, stora fat osv ska ma ta en tur till Löddeköpinge Plantskola. Väldigt fina saker! Vet att de åker på inköp tillsammans med Viktoria Skoglund på #zetasträdgård till andra delar av världen och ja, åk dit och se själv. (har ej mina kort men det finns så mycket annat fint där!)

Jag kommer fortsätta tipsa om smultronställen. Inte bara sånna som har korten, när reklam styr en blogg tappar den sitt värde. Nej, jag vill tipsa om sådant jag genuint gillar. Turligt nog är en del av ställen sånna som säljer mina kort , men så har jag också valt ut dem noga just för jag vill att de ska säljas på härliga butiker och platser. Må gott/ Maja 

 

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

0 Comments