Blogg

Blogg

Här kommer jag, Maja Gullstrand, att skriva om vad som händer på Karusell.nu  Uppdatera er ang nya motiv, om mässor, utställningar och annat som kan vara kul att läsa om. Men också mina tankar och funderingar och vad som händer i livet kommer jag att skriva om... Så det blir personligt för Er som faktiskt tar er tid att läsa mina rader. Jag har lite svårt för ytlighet..jag vill gärna att det har lite substans. Till exempel är jag ganska dålig på mingel och kindpussande. Ofta vid den typen av tillställningar brukar det sluta med att jag står vid ett bord uppslukad i en djup diskussion eller möjligen en het debatt. Självklart sysslar jag också med menlöst babbel, tro mig jag kan babbla...men jag älskar att lära känna människor på djupet och inte bara ytligt. Människor är spännande och alla har sin historia, dem vill man inte gå miste om. Välkomna till min blogg! Maila mig gärna era tankar om Ni kommer på något Ni vill säga mig. Allt gott! Maja Gullstrand   [email protected]

version:  lång / kort

Intagram

Publicerat den Comments kommentarer (2973)

Så har vi äntligen kommit igång med Instagram. För mig har det alltid varit enklare att förklara i bild, form och med tex musik...Så Instagram kommer nog att vara ett enklare sätt för mig att visa våra nyheter och vad som händer. Därför kommer nog denna blogg så småningom försvinna helt.  Jag uppdaterer på Instagram  och Du som gillar våra kort eller det jag gör kan gärna följa.. Namnet är karusell.nu och för den som tycker om min musik och sång är det Maja Gullstrand man kan följa på Instagram. Jag har varit flitig med att skriva fler texter och alldeles snart har jag spelat in ännu en ny låt. Det dröjer ändå för tid är det jag har minst av just nu... Men ny musik från mig kommer! Jag lovar. Nya upptryck av kort kommer också så de kan fyllas på hos alla våra fina återförsäljare till i aug. 

Kram och tack för att du följer :) Våren på G

Publicerat den Comments kommentarer (111)

Idag är det strålande solsken och iskallt. Jag skickade precis ut barnen för att leka och nu är de i full gång att mortla kaffe (ni vet små minakottar som blir perfekta att göra låtsas kaffe av.) Tyckte så mycket om att leka med sånt när jag var liten. Och timmarna bara rusar iväg. Själv betalar jag räkningar, skriver detta inlägg mitt i allt och sen har vi bestämde oss för att denna lediga lördag gå bort till Råådalen och grilla lite. Efter det tar vi en fika i en stuga som ligger där. Ikväll är vi lediga och det är ovanligt att varken jag eller Henrik har någon föreställning eller uppträde just en lördag. Min man jobbar på Stadsteatern här i Helsingborg och jag frilansar inom musik, film och ja allt möjligt egentligen. Så lördagar är inte den dagen vi oftast är lediga på.. 

I veckan som gick var jag med i en filminspelning av en TV-reklam som snart ska börja gå och fick där agera mot Roman Andrén. Lyssnade på hans musik sen (han är både låtskrivare, musiker och skådis)  och föll hårt för bozzan. Inte hört hans musik förr! Vilken glädje för öronen och själen. Hett tips till alla som vill lyssna på skön musik.

Även barnen var med på inspelningen och de skötte sig superbra, blev lite kaos och dramatik precis när Svea skulle börja filma... hon blev akut illamående och kass i magen (för mycket nervositet och godsaker på det tror jag...), filmteamet stod och väntade... jätte förstående såklart och nära att få ställa in...jag visste inte hur jag skulle agera riktigt. Hur dåligt mådde hon? Är det kräksjukan? Skulle jag köra iväg med henne...? Är det på riktigt? Barn är svåra att tolka ibland men man känner ju sitt barn. Hon mådde dåligt. Massa tankar i ens mammahuvud. Man vill ju aldrig att barn ska känna sig tvingade att göra en sån här grej som en filminspelning, speciellt inte när det verkligen är fysiskt. Men sen vet man ju att nervositet kan ställa till det.

Efter ett tag repade hon sig, drack vatten och satt på toa och blev helt pigg igen. Men fasen, man ska passa sig för att äta en massa gotta och sånt när man är känslig. Kan verkligen pajja en annars fin dag. Jag vet precis när man är nervös och så börjar magen strejka just för "man har nerver i magen". Henrik satte sig i bilen och fick komma i ilfart till staden vi var i, med lillasyster i bilen som eventuellt skulle ersätta Sveas filmroll...men då kände Svea efter och sa: Jag mår bättre nu, jag vill göra det. Är du verkligen säker? sa jag. Ja! sa Svea  Haha, jaja..

Sen funkade det toppenfint och alla kunde pusta ut. Lillsyrran var ändå inte jättepigg på att vara med..

Kunde blivit riktigt negativt med hela grejen men alla var nöjda och glada.Svea är helt frisk och glad idag och reklamen kommer bli grym tror jag. Bär med oss dessa filmdagar i minnet.

Må gott, Maja Nya återförsäljare!

Publicerat den Comments kommentarer (461)

Äntligen närmar sig våren och vi på KARUSELL.NU är i full gång att skicka ut kort till alla våra underbara återförsäljare.

Ny återförsäljare är;

Millefiori i Haga, Haga Nygata 10, 413 01 Göteborg. Stort välkommen. Så kul att NI valde just våra kort! Passar perfekt hos er. 

I Göteborg finner ni även våra kort i Tummelisa BabyDesign, Södra Larmgatan 2.

De två är butikerna är unikt utvalda att sälja våra kort i Göteborg. Väldigt stolta att just ni har dem :) 

Nu forstätter vi packa kort och kikar efter pärlhyasinter i rabatterna. / MajaOxhallarna med Jay Smith och E. Mallasockertopp

Publicerat den Comments kommentarer (1329)

Idag sjunger jag med Jay Smith  och Rickard Bonde Trummel på Oxhallarna i Helsingborg. Malin Hedlund visar sina vackra klänningar och Tove Framk sina fina print mm. mm. Jag ska åka alldeles strax och få mitt hår fixat och facet målat... alltid trevligt att bli ompysslad. 

Jag har inte skrivit på länge. Har inte haft tiden eller lusten faktiskt. Men nu tror jag att den är tillbaka. Nästa vecka spelar jag in nytt material i studion och ja, det är mycket nytt på G som alltid. Kolla in här då och då så blir ni uppdaterade. Ha en fin (trots regnig...) fredag.

Må gott, Maja 

Ingen utställning under Påsken i år!!

Publicerat den Comments kommentarer (2596)

Hej alla sötlökar!

De senaste åren har jag arbetat i princip nästan alla storhelger... Antingen med artisteri eller ställt ut min konst eller liknande. Detta året har jag bestämt att vara helt ledig under Påskhelgen! Vanligtvis brukar jag ställa ut på Borgeby slott på Påsken, men som jag skrev, inte i år. Min tanke var att öppna upp min ateljé och kanske låta dem som vill komma och fika och kika på målningar kunna göra det om jag ej ställer ut på Slottet.... Sen tänkte jag om..och att vara helt ledig kommer att va helt underbart. Så får jag chans att längta till nästa gång det är dags istället och bara vara med famlijen. Kanske inte göra ett dugg utan bara drälla i trädgården med en kopp kaffe. Lyssna på barnens som leker (bråkar hahaha) och rensa på tomten. Livet rullar på så fort och jag glömmer ibland att stanna upp för jag älskar ju att jobba. Men denna våren ska jag välkomna med stil, alltså tänka på mig själv och familjen en stund, och njuta av vårsolen (som jag hoppas tittar fram.) kanske själv åka en sväng på konstrundan som jag ej kunnat på många år. Det ska bli skoj!

Kram till alla som köpt in nyheterna från karusell.nu Så kul att korten säljer på hos Er!!

Maja

Smultronställen, fyndhörna och stolt!

Publicerat den Comments kommentarer (516)

Nu har jag målat mönster hela dagen så färgen sprudlar. Supernöjd och hoppas kund klipper till. Det hade jag gjort om jag haft ett företag som köper in mönster till kartonger, papper, krukor, kuddar osv... Enigt Jantelagen får man inte säga så, en del vrider sig av obehag när man är uttalat stolt över sitt jobb eller sig själv, men det skiter jag i idag :)  Jag vågar tycka att det är bra och ja, jag hade fasen köpt mina mönster. Så brukar jag tänka innan jag lämnar ifrån mig arbeten; skulle jag köpt detta själv? Är det tillräkligt fint för att man ska vilja lägga pngar på det osv..

Däremot är jag inte stolt över hur det ser ut efter en sån här dag. Som en femåring är jag när det kommer till att hålla ordning under tiden jag jobbar med färg. Det är nog därför man ska ha en fungerande ateljé...måste få färdigt innertaket i min så jag kan va där istället. Tycker synd om familjen som får tränga sig fram mellan dukar och färgklickar ;)  

Vårsolen har tittat fram idag och jag kikar på floristkurser i trakten. Älskar blommor och är barnsligt glad över att få en bukett. Jag unnar mig växter till mig själv. Köper ej så mycket kläder osv mest saker till barnen blir det, men blommor, det älskar jag att köpa. Har ni vägar förbi Mariastaden så finns där ett ställe som heter Linneaträdgården. Bundna buketter för 150 spänn utanför i utomhusbutiken. Sist höll buketten sig jättelänge och den var väldigt fint bunden. De säljer dock inte min kort, men då kan man ta en sväng till andra återfrsäljare i trakten...Flower Team där de har heeeela sortimentet av kort. Och i kylrummet längst in i butiken finns en fyndhörna. Då har jag ibland slagit samman fyra buketter i ett (blir samma pris som för en typ, då det är "äldra" blommor men jag tar bara bort de tröttaste) och vips...världens största bukett. Sen finns ju Kullagunnarstoprs Gårdsbutik, mysigt där! Eller i City är det Blomsterhallen som har korten och de har även fina saker från Wikholm Form som jag nu har designat grejer åt (mina illustrationer på vaser osv. som jag är stolt över)  

Och såklart Cedergrens plantskola på Råå. Experter på trädgård och kan svara på alla frågor och särskilt på just Klematis frågor!  Kan allt om dem (har mina kort också vilket är kul)          

Vill man ha inspiration eller handla riktigt vackra ting till sin trädgård, stora fat osv ska ma ta en tur till Löddeköpinge Plantskola. Väldigt fina saker! Vet att de åker på inköp tillsammans med Viktoria Skoglund på #zetasträdgård till andra delar av världen och ja, åk dit och se själv. (har ej mina kort men det finns så mycket annat fint där!)

Jag kommer fortsätta tipsa om smultronställen. Inte bara sånna som har korten, när reklam styr en blogg tappar den sitt värde. Nej, jag vill tipsa om sådant jag genuint gillar. Turligt nog är en del av ställen sånna som säljer mina kort , men så har jag också valt ut dem noga just för jag vill att de ska säljas på härliga butiker och platser. Må gott/ Maja 

 

Packa guld!

Publicerat den Comments kommentarer (153)

Packa in, packa in, packa in...puh, men mysigt är det och allt ska göras med kärlek!

Idag skickar jag `GULD´ till mina förtjusande återförsäljare som beställt katalogen!! (maila om ni vill ha en!) Det stormar ute, på lördag är det premiär och nästa vecka Formex! Life is good. Må gott/ Maja


Gott nytt år 2017

Publicerat den Comments kommentarer (16303)

Gott nytt år!

Hoppas det blir det bästa hittills. Jag har inlett med förfärlig tandvärk...visdomstanden i nederkäken. Usch, men det kunde varit värre så jag försöker att "gilla läget" och ta mina alvedon och gelet som ska döda bakterier.... de drar ej ut den då den inte är helt uppe, så förhoppningsvis lugnar det sig inom en vecka.  

Nästa vecka nypremiär för min pjäs Skrattmössan med bland annat min äldsta dotter Majken som medspelare. Kommer att bli fantastiskt och jag är i full gång med att tillverka tårtor och rekvisita. Repeterar varje dag, övar danssteg och varvar med att skicka ut kataloger och kort till återförsäljare. En kreativ röra som jag trivs i.

Sen är det Formex och för er som vill möta mig i Stockholm går det bra att ringa eller smsa så bokar vi in något passande. Kataloger kommer även att finnas hos Wikholm form i c hallen för Er som är deras återförsäljare och vill ha tag i en katalog med nyheterna i. 

Allt gott/ Maja              

Här nedan en bild på min dotter Majken 9 år som har roll i pjäsen `Skrattmössan´! Vill Ni boka en föreställning maila på [email protected] för mer information.                     Doft!

Publicerat den Comments kommentarer (369)

Gott folk. Som vanligt är jag lite kass på att uppdatera här via blogg... Men vill idag skriva om Maria Montazami tjejernas nya doft.....Väldigt fin! Finns from 11 nov men igår fick jag smygdofta på den! Bra julklappstips...  Montazami White Label eau de parfum #montazamiwhitelabel

Köpte en vacker klänning som jag ska ha på mig på gigen nu i jul! Må gott i vinterlandet/ Maja

#mariamontazami #majagullstrand #montazamibrand #whitelabel #newfregrance

Väldigt nöjd!

Publicerat den Comments kommentarer (601)

Jag är väldigt nöjd med vår lilla miljökasse! Helt unik för KARUSELL.NU och går bara att få tag på här! Ingen annanstans i heeeela vida världen. Det ska vara speciellt så varje upplaga blir unik och inte den andra exakt lik.

Första upplagan är redan slut så jag får designa och beställa nya direkt, till vår stora glädje.

Lägg ett mail om Du vill va först på tur att köpa en. [email protected]

Fin liten julklapp eller som present istället för en blomma kanske. (Eller tillsammans med en blombukett...jag älskar blommor så gärna i kombination tänker jag :) 

139 SEK + frakt kostar den och säljes endast till privatperson (alltså finns ej hos några återförsäljare i nuläget men kanske i framtiden..)

Själva kassen är en vanlig miljökasse i all sin enkelhet, men trycket är unikt och såklart illustrerat med massor av lööööv (läs:KÄRLEK!)

Må gott, idag skiner solen/  Maja

Ny vecka :)

Publicerat den Comments kommentarer (1205)

Helgen var härlig med gig på Österlen, badhotellet i Kivik. Storm och vitingarna på havet har aldrig varit så stora. Det är inte klokt så vackert Sverige är på hösten. Bilfärden dit kantades av träden i tusen färger och man uppskattar verkligen höstens färgring. Förra veckan målade jag en ny kanin som heter Rosa. Hon får vara min symbol i kampen för att fler ska bli friska från bröstcancer. Ofta vill man göra något men räcker inte riktigt till. Varken pengar eller tid. Så då tänkte jag att det framöver får bli en saga om Rosa... När vet jag inte, kanske först till nästa oktober...

Nu är det måndag och jag ska vara lite duktig och skicka fakturor samt maila viktiga mail. I eftermiddag sk jag sätta mig och skriva färdigt en sång som ska spelas in snart. Jag är i gång med ett album, eller EP med några egna låtar på svenska. Länge sedan men det ska bli väldigt kul. Jag hojtar när resultatet är klart. Må fint/ Maja 


Här bild på Rosa


Ystad Salsjöbad/ Livet ska levas

Publicerat den Comments kommentarer (86)

Igår var det gig på Ystad Saltsjöbad. Jag sjöng och det var första gången jag var där. OMG vilket underbart ställe. Så himla proffsig personal och miljön är precis så vacker som man kan tänka sig. Havsnära, gemytligt och väldigt bra mat. När vi skulle käka fanns där att välja på en massa goda maträtter. Jag som alltid älskat kött hade gärna satt tänderna i köttbrickan som erbjöds...massa läckra köttvarianter...men på sista tiden har jag mer och mer valt bort rött kött. Det är med sorg dock...då jag som sagt är mycket glad för exempelvis en blodig oxfilé. Men man vet ju numera med fakta i hand att det inte är så bra för kroppen med just rött kött. Så allt som oftast blir det fisk eller fågel för mig. Allt med måtta så självklart kan man unna sig det man tycker bäst om då och då, men vi har bara en kropp och den ska man ju bo i hela livet är det tänkt :) Så jag försöker att vara rädd om min. Jag slutade röka för flera år sedan, tränar karate några gånger i veckan och försöker jobba på att inte stressa för mycket, det är min största utmaning. Tror det är riktigt dåligt för både kropp och själ med stress. Känns som jag gör som jag kan för att va rädd om mig. På helgerna dock är jag helt ok med att "moffla" choklad och trycka i min chips. Unna sig lite onyttgiheter är nog också bra, fast med måtta. Solen har sina fläckar hahaha.

Livet ska levas och jag är glad för varje dag jag får.  


 aja

Hurra!

Publicerat den Comments kommentarer (107)

Efter en lyckad mässa har jag nästan kunnat varva ner en växel, men allt arbete med att få iväg produkter till återförsäljarna är prio ett denna vecka. Alla kuvert tog slut så jag fick express beställa fler annars kan jag inte skicka iväg ett ända paket. Jag är forfarande ledsen dock över att jag hade fått fel info ang vilket monternummer jag hade, så hoppas inte för många blev förargade när de inte hittade mig... Jag stod dessutom bakom en vägg så det vara bara ren tur som vissa fann mig när de sökte i annan del av hallen än jag brukar vara i. Jag kunde inte heller ändra infon här på hemsidan då det bara funkar på datorn här hemma.  Ändrade på FaceBook men ja, en del yrade omkring och letade länge vet jag. Suck.       Nåja, nästa år blir det förbättring och jag ska noga kolla att infon jag får blir rätt!     Monter för övrigt som jag stod i var ju makalöst vacker och jag sålde nästan slut på alla nyheter. Sen på söndagen korkade jag och Henrik upp champagne för att fira en lyckad helg och i vanliga fall brukar endast barnen få gåvor när jag varit bortrest men denna gång fick även Henrik både doftljus och bubbel när jag kom hem. Jag älskar att jobba och brinner för det jag gör...men inget går upp mot att efter en vecka iväg komma hem till familjen och bli omfamnad av dem. Jag känner mig så älskad och är väldigt tacksam för livet. 


Må gott/  Maja


Mot Formex!

Publicerat den Comments kommentarer (45)

Så redo för denna mässa. Nu kör vi så det ryker. Hoppas att vi ses i monter C18:31

OBS jag kommer inte att vara på plats i montern på lördag efter lunch så NI vet. Må gott/ Maja

Som Ni kanske vet är det inte bara illustration och kort jag pysslar med...Har NI sett IKEA 2017 katalogen? Tjoho, mycket roligt att få pryda den i hela vida världen!


Dags att packa...

Publicerat den Comments kommentarer (49)

Nu är det snart dags för avfärd och jag är virrigare än vanligt. Alla prislistor, broschyrer och kort måste med, samtidigt som vardagen här hemma ska rulla på med skolstarter osv... Men det är sköna bekymmer och jag ser mer än någonsin fram emot mässan nästa vecka. Hoppas vi ses där! Härpå bilderna nedan kan Ni tjuvkika på på några av kortmotiven både från karusell.nu och dem jag illustrerat för Wikholm Form. Må gott/ Maja

Kort kollektion!

Publicerat den Comments kommentarer (34)

Nu är det full fart för jag har kort tid på mig att få klart nya motiv till korten som ska komma till hösten. Det kommer att bli nya dopmotiv och annat som efterfrågas hos återförsäljarna. Många andra nyheter angende den mässan men inget jag kan berätta just nu... Mycket roligt har hänt och sammarbeten med andra som kommer att bli så bra tror jag.

Jag har även bokat tid för nya inspelningar till låtprojekt på svesnka som skulle varit gjort sedan länge, men ack om jag hade fler timmar om dygnet. Jaja, I-landsproblem som ju går att leva med. Det är gott att ha mycket att stå i.

Jag önskar Er alla en underbar sommar och hoppas det blir många soldagar. Själv blir det att njuta de få lediga studerna som blir, i min trädgård. Trädgården är min passion utöver musik och måleri. I min trädgård är jag lycklig och tankar enregi. Där glömmer jag vardagliga bekymmer och för varje nyplantering eller luk jag drar upp blir jag lite gladare, lite lyckligare i kroppen. Hett tips till stressade personer. Varma hälsningar Maja

Här en bild från mitt hem utanför ateljén när allt började vakna i våras...Blogga...

Publicerat den Comments kommentarer (2378)

Ojoj, jag är verkligen inte grymt bra på det här med att blogga. Det får bli när jag har tid att sitta ner en stund...och det händer så sällan hahha. Tre barn och ensamföretagare.Men jag beklagar mig ej, jag bara bortförklarar varför jag uppdaterar så sällan. Så nu har jag även beslutat att inte ha någon webshop för det tar för mycket tid... Så det är återförsäljare som gäller. Någon vecka per år kommer jag även att bjuda in så man kan besöka min atelje och handla målningar och annat kul. Återkommer med detta framöver. Läs gärna mer på undersidan Maja officiell hemsida där man kan se vilka datum som är aktuella för mina uppträden. Må väl/ Maja 

Nätbutik

Publicerat den Comments kommentarer (150)

Pust, webshop . Jag har många målningar och tavlor som jag vill sälja. Inte bara på utställningarna, många som inte hinner eller kan kommma dit ju. Fint och dekorativt till barns rum med tavlor... och mina blande annat original från kortmotiven kan passa väldigt bra. Jag kan inte ha allt ståendes i ateljén så kom jag på att ha en webshop! Alla vill kanske inte köpa en specialbeställd målning heller utan det räcker att jag kanske lägger till ett namn och datum för att målningen ska va höst personlig och det gör jag såå gärna istället för att tavlorna står och dammar till ingen nytta. Tänkte också ha vissa kort i shopen med motiv som utgått (men som är himla fina) eller bara finns fåtal kvar av, som annars bara ligger på lagret. Jag får börja lite smått då jag är helt ny på det här med webbutik. (känner mig som en gammal tant när jag läser igenom all info angående e-handel, omg vad det är mycket att tänka på...)   Men som sagt, jag är rookie så det börjar nog försiktigt med lite kort och så men sen får jag nog grepp om det.               Måste lära mig e-handel korrekt :) Fridens! Maja


Rss_feed